Да излезнеш извън зоната си на комфорт за 48 часа

Преди два дена, прибирайки се към вкъщи, бях планувала вълнуваща вречер – да вечерям докато гледам Friends. Тази идея ме държеше топло по време на студения преход от метространцията до нас. Отключих вратата и светкайки лапмата на коридора по навик, бързо разбрах, че няма ток. Помислих си, че е авария, но се оказа, че не съм си платила сметката и за да ми възстновят услугата, трябва да платя задълженията си + такса. Казах си “е, чудо голямо…тъкмо ще видя как са живяли хората едно време.” Да, само че едно време не е имало сешоари, Нетфликс, интернет и всички останали екстри, които идват с наличието на ток.

Ситуацита беше следната: Изкъпах се, но изобщо не съобразих, че ще ми трябва ток за сешоара. Исках да си напрая чай – няма как, всичко е на ток. Няма интернет, не мога да си заредя нито лаптопа, нито телефона, които бяха на последни издихания. Прекарах 1 час, опитавйки се да позная интернет паролата на съседите, които са зъболекари. Изживях малък фурор, когато успях да позная паролата (телефонния номер на кабинета?!). Радостта ми не продължи дълго, тъй като батерията на устройствата ми падна. И така, лежейки си в леглото на тъмно, в 10 вечерта, не успях да спя добре. Ясно ми стана, че съм свикнала да има шум и светлина около мен, която да ме приспи. Бих казала, че съм дори зависима. Днес разбрах, че ще ми включат тока след около ден (надявам се).

Тази “авария” ми дойде наистина освежаващо. Приемаме, че най-нормалното нещо в днешно време е да имаш ток вкъщи. После оставаш без електричество за 2 дена и се чувстваш, сякаш са ти отнели някакво рожденно право. Реших да си остана в нас на тъмно и да не отида на гости на приятелка.  Казах си, че поне имам покрив над главата си, топло ми е и имам 10 лева в джоба. Искаше ми се да постоя извън зоната ми на комфорт, надявайки се да пречупя тази зависимост, макар и да е от звук или светлина. Знам, че това няма да се случи от един път, но поне ме накара да съм една идея по-осъзната за това как използвам електричеството. 

Please follow and like us:

Leave a Reply